PRE - Andalusische paarden
MANEGE DE FRUITHOF
Heteren
 
 
 
 
 

PRE, het pure Andalusische paard bij Manege de Fruithof

Manege/trainingstal de Fruithof heeft zich sinds enkele jaren toegelegd op de aanfok, aankoop, training en africhting van het raszuivere Spaanse paard, ofwel de Pura Raza Española (PRE).

De PRE is een barok en allround paard, dat van oudsher gebruikt werd als show- en paradepaard, maar ook voor het (aangespannen) werk in het veld. Tegenwoordig zien we de PRE terug in alle takken van de paardensport, zoals de dressuur, springsport en o.a. de typische Spaanse veehoederstijl, de Doma Vaquera. De PRE is een intelligent, trots en temperamentvol paard , zeer werkwillig en bijzonder “mens gericht”. Vanwege dit nobele en zachtmoedige karakter komt de PRE steeds meer in de belangstelling van de groeiende groep liefhebbers van de paardensport.

De Hengsten zijn over het algemeen iets groter dan de merries. Het hoofd van de PRE heeft een recht of enigszins bol profiel, een droge kaaklijn en laag geplaatste oren. De hals is fors en gespierd. De PRE staat bij voorkeur in het vierkantmodel, hoogte versus breedte. Het beenwerk is sterk, droog en fijn gebouwd.
Manege de Fruithof verkoopt alleen PRE `s, die aan deze criteria voldoen, ten einde de cliënten te voorzien van de beste paarden. De paarden worden getraind door professionele ruiters en amazones en zijn alltijd volledig röntgenologisch en klinisch gekeurd. De PRE`s worden wereldwijd aan- en verkocht en ook aan u kan Manege de Fruithof (sport)paarden in verschillende leeftijden, niveaus en disciplines aanbieden.

Meer informatie over de karakteristieken, de fokkerij en andere stamboekzaken kunt u vinden op de website van het PRE stamboek in Nederland: www.pre-stamboek.nl

realisatie: Teun.Pro